Colorbike

Transport is voor ons Europeanen iets vanzelfsprekend. En voor ons Nederlanders al helemaal. Zonder er bij na te denken nemen we de trein, de auto of springen op de fiets. Er zijn gebieden in de wereld waar dit heel anders ligt. Voor eenvoudige maar belangrijke zaken als water, werk of school moeten vaak enorme afstanden worden afgelegd. Te voet of per kostbaar openbaar vervoer. Een fiets brengt in veel gevallen uitkomst. Dit is de reden dat Colorbike fietsen doneert.

Het idee is simpel: jij hebt een leuke, stevige en goede stadsfiets nodig. En met deze fiets financier je een andere fiets voor iemand in een ontwikkelingsland. Door voor Colorbike te kiezen bouw je dus mee aan de toekomst van de wereld. Per verkochte Postbike doneert Postbike een percentage aan Colorbike.

Dit filmpje vertelt het idee van Colorbike in twee minuten.

Hoe wordt bepaald waar de fietsen heengaan?

Colorbike werkt in alle gevallen samen met organisaties ter plekke. Wij maken dus geen selectie. De mensen ter plekke dragen de verantwoordelijkheid dat de fietsen bij diegene die ze het hardst nodig hebben terecht komen. Hierover zijn afspraken gemaakt.

Gaat er voor mijn bijdrage ook daadwerkelijk een fiets vanuit Nederland naar een project?

Het transport van fietsen van Europa naar bijvoorbeeld Afrika of Latijns-Amerika is een kostbare zaak. Daarnaast is men daar onbekend met onze fietsen en onderdelen. Vandaar dat wij geen fietsen maar geld voor fietsen sturen. Hierover zijn met de organisaties ter plekke goede afspraken gemaakt. Van ieder bedrag voor een fiets gaat ook een klein deel in een potje ter plekke. Hieruit wordt bijvoorbeeld onderhoud betaald en cursussen gegeven. 

Zoeken
Winkelmandje