Retourneren

Binnen 14 dagen na ontvangst van je bestelling kun je je nog bedenken en het retour sturen of terug brengen bij ons afhaalpunt in Den Bosch. Daarbij geldt wel dat het product niet gebruikt, beschadigd of incompleet mag zijn. De wetgever heeft bepaald dat je het product mag bekijken zoals je dat in een winkel voor aankoop zou doen. Je mag er dus een kleine proefrit mee maken, maar ga er bijvoorbeeld niet mee op en neer naar je werk fietsen.

Uitzonderingen
Er zijn enkele uitzonderingen die niet geretourneerd kunnen worden:

  • Artikelen die door gebruik beschadigd of incompleet zijn;
  • Artikelen die om hygiënische redenen niet geruild kunnen worden.

Stappenplan
Houd het volgende stappenplan aan, dan kunnen wij je retourzending zo soepel en snel mogelijk afhandelen.

1.    Neem binnen 14 kalenderdagen na ontvangst contact op met de klantenservice via telefoonnummer: 073-7600068 of per e-mail: info@postbike.nl. 

2.    Zorg dat het artikel in originele ongebruikte staat verkeerd, niet is beschadigd door gebruik, compleet, in originele verpakking zit én de verzegeling niet verbroken is geweest. De verzegeling mag niet verbroken zijn omdat de fiets speciaal voor je wordt afgemonteerd. Heb je het product al in gebruik genomen maar voldoet het toch niet aan je eisen? Ook dan gaan we je gewoon helpen, in de vorm van een deelvergoeding. Bij zichtbare gebruikssporen krijg je van ons ook een deelvergoeding.

3.    Als de originele verpakking nog bruikbaar is, kun je deze gebruiken voor je retourzending. Mocht deze niet meer te gebruiken zijn dan kun je een verzenddoos kopen bij het postkantoor. Zorg voor een deugdelijke verpakking want het transportrisico van je retourzending is voor jouw rekening.

4.    Voeg het retourformulier in dat je ontvangt via onze klantenservice en stuur de zending retour naar verzendadres: Postbike.nl, Afrikalaan 17-a, 5232 BD 's-Hertogenbosch.

5.    Breng je pakket voor verzending naar een postkantoor, transporteur of lever deze zelf op bovenstaand adres af. De verzendkosten voor de retourzending komen voor je eigen rekening.

Ophaalservice
Ben je niet in de gelegenheid om zelf een Postbike fiets terug te brengen of te laten vervoeren? Een fiets kun je via Postbike.nl laten ophalen. De ophaalopdracht kost € 35,- per fiets. Het zelf terugbrengen van je aankoop naar het afhaalpunt te 's-Hertogenbosch is vanzelfsprekend in alle gevallen kosteloos.

Deelvergoeding
Bevalt je aankoop toch niet helemaal, maar heb je het al in gebruik genomen? Voor al je online aankopen geldt 14 dagen bedenktermijn. Bij zichtbare gebruikssporen krijg je van ons dan ook een deelvergoeding. Deze is maximaal 75% van het oorspronkelijke aankoopbedrag. Het product mag niet dusdanig beschadigd, incompleet of kapot zijn dat de werking van het product verminderd is. Deze service geldt alleen voor producten die niet ouder zijn dan 14 dagen (vanaf de dag van ontvangst).

Afhandeling door Postbike
Wanneer je retourzending door Postbike retour is genomen conform onze voorwaarden en volgens de juiste procedure, dan storten wij binnen 30 kalenderdagen het aankoopbedrag exclusief verzendkosten terug op het door jou opgegeven rekeningnummer.
 

Zoeken
Winkelmandje